Jubileumi gálával ünnepelt a 35 éves Hétvezér Általános Iskola

Jubileumi gálaműsorral zárta Humán Hetét az idén 35 éves fennállását ünneplő Székesfehérvári Hétvezér Általános Iskola, melynek 25 osztályába jelenleg 610 tanuló jár. Az intézmény tehetségpontként működik, 2012 óta Örökös Ökoiskola és elnyerte az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet is.

Bővebben...

 

Ízletes finomságok és kulturális kavalkád az V. Fehérvári Halünnepen

Rotyogó bográcsok, színpadi programok és hal minden mennyiségben – ez várta azokat, akik ellátogattak szombaton a Palotavárosi tavakhoz. Az V. Fehérvári Halünnepen a horgász- és főzőversenyen mérhették össze tudásukat a résztvevők, de elkészült a város halászléje is, emellett családi és gyermekprogramok várták az érdeklődőket, sőt a szervezők több újdonsággal is készültek.

Bővebben...

 

Gálaműsorral ünnepelte harmincadik születésnapját az István Király Általános Iskola

Az István Király Általános Iskola harminc éve szélesíti és színesíti a város oktatási intézményeinek palettáját. 1986 óta működik és tölti be hivatását, ami köszönhető a múlt személyiségeinek, s minden jelenlegi pedagógusnak, akik szívvel-lélekkel végzik munkájukat. Pénteken színházi gálaműsorral ünnepelte évfordulóját az István Király Általános Iskola.

 

 

Bővebben...

 

Kifoghatjuk a legjobb falatot az V. Fehérvári Halünnepen

Rotyogó bográcsok, ínycsiklandozó illatok, hal minden mennyiségben: horgászversenyt, főzőversenyt, színpadi és családi programokat kínál az V. Fehérvári Halünnep április 8-án, szombaton a Palotavárosi tavaknál. A nyílt, egyéni horgászversenyre április 5-ig lehet nevezni, négy – felnőtt, női, ifi és gyerek – kategóriában, fenekezős vagy úszós horgászati módszerrel. A versenyzőket kategóriánként díjazzák, a létszámtól függően több díjjal is.

 

Bővebben...

 

Évadnyitó a Pákozdi Katonai Emlékparkban - idén is számos újdonsággal várják a látogatókat

Fennállásának nyolcadik évfordulóját ünnepelte szombaton nyílt nappal, egész napos programmal és múzeumlátogatással a Pákozdon, a Katonai Emlékpark – Nemzeti Emlékhely. A rendezvényen emlékfutás, megemlékezés, kitüntetések átadása, kiállítások és interaktív gyerekprogramok is várták a látogatókat, akik a „BaKAland” és a Raptor Laser tag (lézerharc) pályát is megnézhették.

Bővebben...

 

Teltházas nőnapi meglepetés - ismét felcsendült a Szimfonik Táncdalfesztivál

A fehérváriak körében nagyon jó visszhangja volt annak a Szimfonik Táncdalfesztiválnak, melyet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vitt színpadra tavaly. A teltházas Városi Nyugdíjas Karácsonyon Székesfehérvár polgármestere ígéretet tett rá: az előadást megismétlik, mégpedig nőnapi köntösben. Kedden zsúfolásig megtelt az Alba Regia Sportcsarnok, hogy a résztvevők újra hallhassák fiatalságuk dallamait szimfonikus kísérettel.

Bővebben...

 

Fogadalom az embertelenség ellen - Gulag emléktáblákat avattak

Pénteken a Nagysándor József Laktanya és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház épületeinek falán avattak emléktáblát a Székesfehérvárról Szovjetunióba hurcoltak emlékére. Mindkét tábort 1945 márciusában hozta létre a Vörös Hadsereg és mindegyikben elképesztő túlzsúfoltság volt: mintegy 40-40 000 emberrel.

Bővebben...

 

A legjobb munkaerő képzése a cél - államtitkári látogatás a Széchenyi Szakgimnáziumban

A fehérvári Széchenyi István Szakgimnáziumban tájékozódott a képzés menetéről Tuzson Bence államtitkár Vargha Tamással, Székesfehérvár országgyűlési képviselőjével együtt. Az államtitkár elmondta, a kormány egyik legfontosabb célja, hogy a lehető legjobb munkaerőt képezzék az iskolák Magyarországon, ezért is fontos, hogy megerősítsék az olyan képzőhelyeket, mint a Széchenyi Szakgimnázium.

Bővebben...

 

A külügyminiszter volt a közéleti beszélgetés-sorozat vendége

Folytatódott a közéleti beszélgetés sorozat a Városházán, melyen az érdeklődők Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előadását hallgathatták meg. A Városházán tartott tanácskozáson kitért arra, hogy a magyar külpolitikát sok támadás érte, ennek ellenére olyan külpolitikát valósítottak meg, amely a hazai érdekeket szolgálja.

Bővebben...

 

Székesfehérvár országgyűlési képviselője is csatlakozott a Hozz egy plédet akcióhoz

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője is csatlakozott kedden a SZETA Hozz egy plédet! akciójához. A Szegényeket Támogató alapítvány a hidegre való tekintettel hirdette meg a takarógyűjtő akciót, arra kérve mindenkit, hogy akinek van otthon feleslegessé vált plédje, juttassa el az alapítványhoz a Fehérvári Civil Központba. A SZETA ismertségét és elismertségét mutatja, hogy a fehérvári lakosok 77 százaléka hallott már az alapítványról.

Bővebben...

 

       

vargha_tamas_2

 

Vargha Tamás

honvédelmi államtitkár,
Székesfehérvár országgyűlési képviselője