Átadták a Fejér Megyei Kormányhivatal felújított épületeit

A Fejér Megyei Kormányhivatal 12 ingatlanja újult meg 2017-re, melyet a  Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára és a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője, a térség országgyűlési képviselői közösen adtak át a felújított Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályon.

Bővebben...

 

Megemlékezés a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján

Közösen szervezett megemlékezést a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Önkormányzat. Az 56-osok terén Törő Gábor országgyűlési képviselő mondott beszédet, az emlékező műsorban a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai működtek közre.

Bővebben...

 

Megnyílt a forgalom előtt a székesfehérvári nyugati elkerülő út új szakasza

A hét kilométer hosszú, új nyomvonalon megépült 2x2 forgalmi sávos elkerülő út befejező üteme határidőre elkészült. Az út átadásával a közlekedés gyorsabb és biztonságosabb lesz, jelentősen mérséklődik a zajterhelés, csökken a tranzitforgalom Székesfehérváron és megszűnnek a főleg a nyári időszakra jellemző dugók.

Bővebben...

 

A Városháza Dísztermében kezdődött az aláírásgyűjtés a palást hazatéréséért

A Városházán ünnepélyes keretek között indította el a város polgármestere azt az aláírásgyűjtést, amelyet Székesfehérvár Önkormányzata szervez a koronázási palást hazahozataláért és Székesfehérváron történő kiállításáért. A kezdeményezés közös ügy: történelmi jog és felelősség egyben, amit a városnak tudatosan kell vállalnia, mondta a polgármester. Az "IN CIVITATE ALBA" - TÉRJEN HAZA A PALÁST!” mottóval meghirdetett közösségi akcióhoz bárki csatlakozhat, hogy támogassa a koronázási szimbólum  nemes ügyét.

Bővebben...

 

Szívügyünk Fehérvár - újabb sikeres szűrőnap a Vodafone Sportcsarnokban

Az idei évben is sokan keresték fel a „Szívügyünk Fehérvár” elnevezésű szűrőprogramot a Vodafone Sportcentrumban. A Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház által közösen szervezett egészségügyi eseményen a húszféle szűrésen kívül tanácsadással, előadásokkal, valamint kulturális programokkal várták a résztvevőket.

Bővebben...

 

SZAKMAI ELŐADÁSOKKAL KEZDŐDÖTT EL A FEJÉR MEGYEI TERMELŐI MUSTRA

A Helyi Termék évének keretében első alkalommal rendezik meg pénteken és szombaton a Fejér Megyei Helyi Termék Mustra és Vásár című kétnapos szakmai és vásári rendezvényt. A program fő célkitűzése, hogy ráirányítsa a figyelmet a kiváló minőségű, helyben előállított, egészséges magyar élelmiszerek fogyasztásának fontosságára.

Bővebben...

 

Jól haladnak az elkerülő út befejező szakaszának építésével

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában épül a 7 km hosszú székesfehérvári nyugati elkerülő út. A fejlesztés tavaly év elején indult, 85%-os uniós és 15% hazai forrás felhasználásával.

Bővebben...

 

Teljes közvilágítás korszerűsítés a Maroshegyen és Alsóvárosban

A közvilágítás felújítására és cseréjére nyert pályázati forrást Székesfehérvár Önkormányzata, így csaknem 197 millió forintból a maroshegyi és az alsóvárosi utcák közvilágítása újulhat meg teljesen nyár közepéig.

Bővebben...

 

Tovább folytathatja képviselői munkáját Törő Gábor

"Ne felejtsük el, hogy a szakadék széléről hoztuk vissza az országot, most már növekedésről beszélhetünk, az inflációt is lecsökkentettük, 3% alatt tartjuk a hiánycélt éves szinten. Azt hiszem, hogy ezt a munkát méltányolták a választók, akik éltek a jogukkal" - mondta Törő Gábor, aki az adatok jelenlegi feldolgozottságaalapján folytathatja az elmúlt négy év képviselői munkáját.

Bővebben...

 

Elkezdődött az építkezés - 2016 nyarára elkészül az elkerülő út befejező szakasza

Az új nyomvonalon 7 km hosszan, 2x2 forgalmi sávon épülő elkerülő út gyors és biztonságos áthaladást fog biztosítani az M7 autópálya, Győr, illetve a 8. számú főút irányába. A kivitelezés üteméről dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Törő Gábor országgyűlési képviselő, Szigli István, Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője és Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője tartottak sajtótájékoztatót.

Bővebben...

 

       

 

Törő Gábor

országgyűlési képviselő