Átadták a felújított Lövölde utat - teljes hosszában kicserélték a burkolatot

Bejárással egybekötött műszaki átadást tartottak hétfőn délelőtt a Lövölde úton, melyet a Saára Gyula-program keretében újítottak fel az elmúlt hetekben. Kicserélték az út burkolatát és egy járdaszakaszt is felújítottak bruttó 53 millió forint értékben.

Bővebben...

 

A 102 esztendős Julianna nénit köszöntötték

Ahogy egyik unokája megfogalmazta, a hosszú élet titka Dombóvári Györgyné esetében az, hogy soha senkiről nincs egy rossz szava sem. Ez is kiderült azon a szerda délutáni beszélgetésen, amelynek keretében a 102 esztendős Julianna nénit köszöntötte Székesfehérvár polgármestere és a lakóhelye szerinti választókörzet önkormányzati képviselője.

Bővebben...

 

Elkészült az új futópálya és közvilágítás a Béke téren

Átadták a Béke téri „erdei” futópályát, ami az egyik legfontosabb beruházás volt idén a 4-es számú választókörzetben. Egy 400 méter hosszú, murvás futópálya, valamint új közvilágítás szolgálja a sportolók és a környéken lakók kényelmét, biztonságát.

Bővebben...

 

Erdei futópálya lesz a Béke téren - képviselői tájékoztató a 4-es körzet idei fejlesztéseiről

A Németh László Általános Iskola előtti focipálya mellett tartott sajtótájékoztatót Kovács Zsolt a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője az idei évre tervezett munkálatokról, melyek között ennek a bekerített pályának a felújítása is szerepel. Az önkormányzati képviselője ezen kívül is számos karbantartási munkálatot és beruházást tervez 2014-ben, amelyek összértéke meghaladja a 100 millió forintot. A feladatlista a lakossági igények figyelembevételével alakult ki, így az út- és járdafelújítások mellett a körzetben közel száz új parkolóhely létesül, valamint a közösségi élet színterei is tovább fejlődnek.

Bővebben...

 

Hat kutyafuttató létesül Székesfehérváron

Régi lakossági igény teljesül azzal, hogy hat kutyafuttatót alakítanak ki Székesfehérváron, melyek közül kettő szombaton kerül átadásra. Lakótelepi városrészekben, ám a hazáktól kissé távolabb alakították ki a futtatókat, hogy kulturált körülmények között mozoghassanak a kutyák és ne zavarják a többi ott élőt sem a parkokban. A kutyafuttatókat színes program keretében avatják szombaton 14 és 15 órakor, amelyre sajtótájékoztató keretében invitálta meg a Palotavárosban és Víziváros környékén élőket Vargha Tamás országgyűlési képviselő, dr. Kovács Zsolt és Viza Attila önkormányzati képviselő, valamint Bozai István városgondok.

Bővebben...

 

A 90 éves Rákos Kálmánnét köszöntötték születésnapja alkalmából

A 90 éves Rákos Kálmánnét köszöntötte Székesfehérvár Önkormányzata és polgármestere nevében dr. Kovács Zsolt. A képviselő ajándékcsomaggal, egy csokor virággal és a miniszterelnök által aláírt emléklappal lepte meg az ünnepeltet.

Bővebben...

 

A 95 éves Anna nénit köszöntötték születésnapja alkalmából

Csütörtökön délután Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, honvédelmi államtitkár és dr. Kovács Zsolt önkormányzati képviselő közösen köszöntötték fel Szabó Bálintné, Anna nénit 95. születésnapja alkalmából. Anna néni jó egészségnek örvend, nagyon energikus és örömmel fogadta a születésnapi jókívánságokat.

Bővebben...

 

Segít a LISZI az Erzsébet-program pályázóinak

A Fehérvári Civil Központban működő Alba Pont Lakóközösségi Információs Szolgáltató Iroda munkatársai segítenek az Erzsébet-program pályázati anyagának elkészítésében. A részletekről dr. Kovács Zsolt képviselő, Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke, valamint Berdó Erika Gabriella, a Fejér Megyei Civil Információs Centrum irodavezetője számolt be a Fehérvári Civil Központban.

Bővebben...

 

Megnyílt a közösségi szolgáltatásokat nyújtó LISZI iroda a Fehérvári Civil Központban

December 19-én megnyitotta kapuit az Alba Pont- Lakóközösségi Információs Szolgáltató Iroda a Fehérvári Civil Központban. A projekt célja a József utca környéki lakótelepeken élők számára olyan közösségi szolgáltatást nyújtani, amelyek a társadalmi cselekvére, az aktív állampolgárságra és közösségi összefogásra ösztönzik a társasházakban élőket.

Bővebben...

 

Kedvezményes belépő a Baselbe utazó fehérvári szurkolóknak

Hibátlanul szerepel a Videoton FC az Európa Liga csoportkörének hazai mérkőzésein. Az immár nemzetközi mezőnyben is menetelő együttest jelentős, – minden eddigit felülmúló – szurkolói támogatás övezi. Éppen ezért fogott össze Székesfehérvár polgármestere, a város három önkormányzati képviselője és a Videoton FC, hogy segítse a következő idegenbeli mérkőzésre, a Basel elleni visszavágóra jegyet váltókat.

Bővebben...

 

       

 

Kovács Zsolt