Ízletes finomságok és kulturális kavalkád az V. Fehérvári Halünnepen

Rotyogó bográcsok, színpadi programok és hal minden mennyiségben – ez várta azokat, akik ellátogattak szombaton a Palotavárosi tavakhoz. Az V. Fehérvári Halünnepen a horgász- és főzőversenyen mérhették össze tudásukat a résztvevők, de elkészült a város halászléje is, emellett családi és gyermekprogramok várták az érdeklődőket, sőt a szervezők több újdonsággal is készültek.

Bővebben...

 

Kifoghatjuk a legjobb falatot az V. Fehérvári Halünnepen

Rotyogó bográcsok, ínycsiklandozó illatok, hal minden mennyiségben: horgászversenyt, főzőversenyt, színpadi és családi programokat kínál az V. Fehérvári Halünnep április 8-án, szombaton a Palotavárosi tavaknál. A nyílt, egyéni horgászversenyre április 5-ig lehet nevezni, négy – felnőtt, női, ifi és gyerek – kategóriában, fenekezős vagy úszós horgászati módszerrel. A versenyzőket kategóriánként díjazzák, a létszámtól függően több díjjal is.

 

Bővebben...

 

Ártatlanul kivégzett áldozatokra emlékeztek a Rác utcában

A II. Világháború végén a Rác utcai tragédiában 12 ártatlan fehérvári polgár halt meg: 1945 március 22-én este szovjet katonák jelentek meg az utcában, a pincékben bujkáló polgári lakosokat az utcára terelték és géppisztoly sorozattal lőtték agyon. Szombaton délelőtt koszorúzással emlékeztek meg a tragédiáról a Mártírok emlékművénél, majd a résztvevők közösen imádkoznak az áldozatok lelki üdvéért a Szerb Ortodox Templomban.

Bővebben...

 

A méhnyakrák megelőzésére hívják fel a figyelmet a Fehér Palotában

Figyelemfelhívó programmal csatlakozik Székesfehérvár a XI. Európai Méhnyakrák Megelőzési Héthez. Január 27-én, pénteken délután szeretettel várnak minden érdeklődőt a Fehér Palota Üzletközpontba, ahol az életmentéshez kulcsfontosságú prevencióról, a HPV elleni védőoltásról és a szűrővizsgálatokról adnak tájékoztatást a szakemberek.

Bővebben...

 

Csatornafejlesztés és új átkötő-út Palotavárosban

Négy hónapja adták át a Bőrgyár utcai gyalogos híd környékén a munkaterületet, hogy a kivitelező Colas Alterra Zrt. megkezdhesse a Varga-csatorna fejlesztését. A beruházás keretében megtörtént a meglévő földmeder burkolása, közel 207 folyóméter hosszúságban beton burkolóelemek felhasználásával. Ezen kívül a Schwäbisch Gmünd út Gellért újsorral való összekötése is elkészült.

 

 

Bővebben...

 

Karácsonyi adományt kaptak a családok átmeneti otthonában élők

Karácsonyi adományokat kaptak a Családok Átmeneti Otthonában élő anyák és gyermekek. A Palotai úti otthonban jelenleg tizenegy nehéz sorsú gyermek él édesanyjával, vannak köztük csecsemők és serdülő korúak is. Az adományokat - tartós élelmiszereket, játékokat és ruhaneműket - fehérvári vállalkozóknak és magánszemélyeknek köszönhetően vehették át a családok.

Bővebben...

 

Repüléstörténeti versenyt rendeztek a Vasvári Pál Általános Iskolában

Szerdán a Vasvári Pál Általános Iskolában rendezték meg a Fejér Megyei Repüléstörténeti Verseny döntőjét, melynek keretében 9 intézmény 27 tanulója versenyzett általános iskolai és középiskolai kategóriában. A döntőbe jutott csapatoknak egy repülő makettet is el kellett készíteniük, amelyet ugyancsak pontozott a zsűri.

 

 

 

Bővebben...

 

Nyugat-magyarországi városok polgárőrei vetélkedtek Fehérváron

Az Országos Polgárőr Szövetség és az Aegon közösen szervezett a Nyugat-magyarországi megyei jogú városok polgárőreinek szakmai, nagyvárosi bűnmegelőző vetélkedőt. Összesen nyolc városból érkeztek három fős csapatok Fehérvárra. A program célja, hogy kiderüljön, a polgárőrök milyen eredménnyel végzik munkájukat a nagyvárosok területein a bűnmegelőzés területén.

Bővebben...

 

Józsa Dávid világbajnok vitorlázó műrepülőt fogadták a Városházán

Szerdán délután a Városházán gratuláltak Józsa Dávid vitorlázó műrepülő világbajnoknak, aki a 19. FAI Korlátlan Vitorlázó Műrepülő Világbajnokságon és 7. FAI Haladó Vitorlázó Műrepülő Világbajnokságon ért el kiváló teljesítményt. A találkozón jelen volt a pilóta családja és Szilády Dezső, az Albatrosz Repülő Egyesület elnöke is.

Bővebben...

 

Ingyenes önvédelmi alapképzést tartanak az István Király Általános Iskolában

Az István Király Általános Iskolában hétfőnként és szerdánként, 18.00 és 19.00 óra között Rimai László Péter karate edző, szakmai vezető és csapata avatja be a legfontosabb önvédelmi technikák rejtelmeibe a megjelenteket. A részletekről szerdán este tartottak gyakorlati bemutatóval egybekötött ismertetőt.

 

 

 

Bővebben...

 

       

 

Viza Attila

Székesfehérvár tanácsnoka,

Palotaváros képviselője

 

szakterület: környezetvédelem

8. választkerület