Reményben élve - élet és teremtésvédelmi program az egyházmegyében

Élet- és teremtésvédelmi programjának részeként a Székesfehérvári Egyházmegye elektromos autót vásárolt és természetvédelmi szempontok szerint alakította át a püspöki kertet. Beszámoltak arról is, hogy fogadalmi hálaajándékot készítenek a Szűz Mária közbenjárására gyermekáldásban részesült családoknak.

Bővebben...

 

Húsvéti adományosztás – negyven család vehetett át tartós élelmiszercsomagot

Nagyszabású Húsvéti adományosztást szervezett kedden délután rászoruló családoknak a Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA), Székesfehérvár Önkormányzata, az Alba Fehérvár Puebla Plus kosárlabda csapata, valamint az Alba Fehérvár KC női kézilabda csapata. Összesen negyven mélyszegénységben élő család vehetett át tartós élelmiszercsomagot, a kosárlabdázók és a kézilabdázók pedig autogramot és ajándékot osztottak a gyerekeknek.

Bővebben...

 

Polgármesteri Elismerő Emlékérmet vehetett át Tóth István és Sárvári László

A fehérvári jégkorongban 2017 tavaszán egy negyvenéves korszak zárult le, hiszen a jövőben a Fehérvár AV19 SC önálló klubként működik tovább. Az elmúlt négy évtized fehérvári hoki sikereiben nagy szerepet játszott Tóth István és Sárvári László is, akiknek Polgármesteri Elismerő Emlékérem átadásával ismerték el a fehérvári és a magyar jégkorongsport fejlődéséért végzett tevékenységet.

Bővebben...

 

Barátság Nap Opoléban - székesfehérvári delegáció járt a lengyel településen

Fehérvár, Opole Város, a Fejér Megyei Önkormányzat és Opole Vajdaság az idei esztendőben is közösen ünnepelte a Lengyel-Magyar Barátság Napját. A magyar Országgyűlés 2007. március 12-én, a lengyel Szejm március 16-án nyilvánította határozatban ünnepnapnak március 23-át, a Lengyel-Magyar Barátság Napját. Az idei állami ünnepségeknek március 24-én és 25-én a lengyelországi Piotrków Trybunalski ad otthont.

Bővebben...

 

Fogyasztóbarát fehérvári vállalkozásokat díjaztak

Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért és Székesfehérvár Önkormányzata évről évre Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjban részesíti azokat a helyi vállalkozásokat, cégeket, amelyek tevékenységük során szem előtt tartják a felelősségteljes etikus piaci magatartást. 2017-ben is sor került az elismerések átadására, bútorkereskedő, cukrász és gépgyártó céget díjaztak.

Bővebben...

 

Újraavatták Beszédes József domborművét a róla elnevezett téren

A Magyar Tudományos Akadémia első mérnök tagja, Beszédes József 230 évvel ezelőtt született, nevéhez fűződik a Sárvíz és a Székesfehérvár környéki mocsarak lecsapolása. A jubileum alkalmából ünnepséget szervezett a Fejér Megyei Mérnöki Kamara és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, melynek keretében újraavatták Beszédes József domborművét a Kelemen Béla utca 89-91. számú ház falán.

Bővebben...

 

Emléktűzgyújtás a Doni kápolnánál - hős katonáinkra emlékeztek

Az Urivi áttörés 74. évfordulóján emléktűzgyújtással tisztelegtek a magyar hadsereg hős katonáinak emléke előtt a pákozdi Mészeg-hegyen. A Don-kanyar Emlékkápolnában a történelmi egyházak helyi vezetői, köztük Spányi Antal megyés püspök emlékeztek meg a hősi halált halt honvédekről. A megemlékezésen beszédet mondott Bobory Zoltán, a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetsége elnöke is.

Bővebben...

 

Továbbra is bizakodóak a fehérváriak

Folyamatosan javul az ország, a város és a személyes élethelyzet alakulásának megítélése a fehérváriak körében, és a lakosok a saját személyes élethelyzetük további javulásában bíznak 2017-ben. Ez állapítható meg a Magyar Városkutató Intézet felméréséből, amelyre 2016. december 15. és 23. között került sor a megyeszékhelyen. A kutatás a lakosság jövőre vonatkozó elvárásairól szólt. Az eredményeket Bokros Hajnalka, a Magyar Városkutató Intézet szociológusa ismertette és értékelte azon a csütörtöki a sajtótájékoztatón a Fehérvári Civil Központban, amelyen Róth Péter alpolgármester is részt vett.

Bővebben...

 

Fehérváron is megnyitott a MagNet Magyar Közösségi Bank

Megnyitott Fehérváron is a MagNet Magyar Közösségi Bank új irodája a Kossuth utcában. A pénzintézet új közösségi terében lehetőség van munkaállomás és tárgyaló bérlésére, de szkennelni, fénymásolni és nyomtatni is lehet, de, ami a legfontosabb, hogy ezekhez a szolgáltatásokhoz családias körülményeket biztosítanak. A bank több mint húsz éve működik nyereségesen teljesen magyar tulajdonban lévő pénzintézetként.

Bővebben...

 

Bemutatták a Székesfehérvár története az Árpád-korban című kötetet

A Városháza Dísztermében mutatták be csütörtökön a Székesfehérvár története az Árpád-korban című kötetet, amely Zsoldos Attila, Kiss Gergely és Thoroczkay Gábor alkotása. A kötet érdekessége, hogy a könyvben nem különül el a bel-történet és kül-történet és nem uralkodókra osztja fel a tárgyalandó időszakot, hanem hat fejezetre, amelyek közül négy probléma centrikusan egy-egy kérdéskörre koncentrál.

Bővebben...

 

       

 

Róth Péter

Székesfehérvár alpolgármestere,

a Fidesz városi elnöke

 

szakterület: társadalmi kapcsolatok