Sikeres szinkronkorcsolya évadzáró a Jégcsarnokban

Az évadzáró gálán a fehérvári közönség élőben is megtekinthette kedden este a Székesfehérvári Curling Egylet Szinkronkorcsolya Szakosztály korosztályos csapatait. A legfiatalabb versenyzőket magában foglaló Pingvinek, a mixed-age kategóriában szereplő Black Rose és a felnőttekből álló Jégtörők nevű csapat is bemutatta kűrjeit, illetve, hogy mennyit fejlődött az elmúlt egy évben.

Bővebben...

 

Polgármesteri Elismerő Emlékérmet vehetett át Tóth István és Sárvári László

A fehérvári jégkorongban 2017 tavaszán egy negyvenéves korszak zárult le, hiszen a jövőben a Fehérvár AV19 SC önálló klubként működik tovább. Az elmúlt négy évtized fehérvári hoki sikereiben nagy szerepet játszott Tóth István és Sárvári László is, akiknek Polgármesteri Elismerő Emlékérem átadásával ismerték el a fehérvári és a magyar jégkorongsport fejlődéséért végzett tevékenységet.

Bővebben...

 

Több száz belgyógyász részvételével kezdődött tanfolyam Fehérváron

Március 25-ig tartó belgyógyászati tanfolyam kezdődött a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szervezésében, a Pécsi Tudományegyetem égisze alatt.  A három napos tanfolyam helyszíne a Fehérvári Civil Központ, ahová közel háromszáz orvos érkezett az ország számos pontjáról. Az előadások kardiológia, gasztroenterológia, illetve egyéb kisebb szakterületek témaköreiben zajlanak.

Bővebben...

 

HISZEK Benned Sport Program - közel négy és félmilliós támogatás Fehérvárnak

Az év minden időszakában változatos sportolási lehetőségeket kínál Székesfehérvár a mozogni vágyóknak – a széles kínálatból kiemelkedik a Nyitott Tornatermek programsorozat, amely a hét minden napján tartalmas időtöltést biztosít. Az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága 4,426 millió forintos támogatásban részesítette Székesfehérvárt a „HISZEK Benned” Sport Program keretében.

Bővebben...

 

Bemutatták a Kiútmutató című kiadványt a KEF soros ülésén

A Városháza Bizottsági tárgyalójában tartotta soros ülését a Székesfehérvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. A fő téma a nemrég elkészült „Kiútmutató” kiadvány bemutatása volt, átfogó segítséget nyújt azon szülőknek, pedagógusoknak, fiataloknak egyaránt, akiket közvetlen környezetükben érint a kábítószer-használat. A résztvevők a Kábítószer-ellenes Világnapra való felkészülésről is egyeztettek.

Bővebben...

 

Ingyenes egészségnap lesz szombaton a Maroshegyen

Általános állapotfelméréssel és a legkülönfélébb szűrésekkel várják az érdeklődőket február 25-én szombaton reggel nyolc órától a Maroshegyi Egészségnapon. Az ingyenes vizsgálatokra a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban kerül sor, előzetes bejelentkezés nem szükséges. Lesz többek között kardiológiai vizsgálat, bőrgyógyászati szűrés, dietetikai tanácsadás, csontsűrűség mérés és boka-kar index meghatározás is.

Bővebben...

 

Idén is több százan sportoltak a Nálad a szerva, Nagyi! rendezvényen

Az Alba Bianca Tennis Club családi tenisznapot szervezett szombaton a Videoton Oktatási Központban. Az esemény célja a tenisz sportág népszerűsítése, valamint a mozgássérültek érdekében a testi, lelki és mentális integráció elősegítése volt. Az V. „Nálad a szerva, Nagyi!” elnevezésű programon több száz mozogni vágyó vett részt.

Bővebben...

 

Újra futókkal telik meg a Halesz liget az V. Székesfehérvári Jótékonysági Szeretetfutáson

Jövő szombaton ismét a Halesz ligetben találkoznak a futni vágyók, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmód és a testmozgás fontosságára. Pothárn Fanni Sára BSI futónagykövet és csapata február 25-én, szombaton vár minden mozogni, kikapcsolódni vágyó gyermeket és felnőttet, akik ezúttal is két táv teljesítése közül választhatnak.

Bővebben...

 

Női életek ezreit mentheti meg a szűrés, az oltás

Székesfehérvár is csatlakozott ahhoz a nagyszabású kampányhoz, melyet a XI. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét keretében szerveznek országszerte. A város Önkormányzatának támogatásával tájékoztató programot tartottak pénteken délután a Fehér Palotában, ahol az életmentéshez kulcsfontosságú prevencióról, a HPV elleni védőoltásról és a szűrővizsgálatokról adtak tájékoztatást a szakemberek.

Bővebben...

 

A méhnyakrák megelőzésére hívják fel a figyelmet a Fehér Palotában

Figyelemfelhívó programmal csatlakozik Székesfehérvár a XI. Európai Méhnyakrák Megelőzési Héthez. Január 27-én, pénteken délután szeretettel várnak minden érdeklődőt a Fehér Palota Üzletközpontba, ahol az életmentéshez kulcsfontosságú prevencióról, a HPV elleni védőoltásról és a szűrővizsgálatokról adnak tájékoztatást a szakemberek.

Bővebben...

 

       

 

Östör Annamária

Székesfehérvár tanácsnoka

Öreghegy és Csala képviselője

 

szakterület: egészségügy, sport

12. választókerület