Nemzetiségi és hagyományőrző nap a Felsővárosi Általános Iskolában

Idén már másodszor rendezett német nemzetiségi napot a Székesfehérvári Német Nemzetiségi Önkormányzat. Céljuk, hogy felelevenítsék , ápolják és továbbadják a német szokásokat a városban és környékén lakók életében. A megnyitót a Felsővárosi Általános Iskola tornatermében tartották pénteken délelőtt, majd színes programokkal folytatódott a nap az iskolában.

Bővebben...

 

Erasmus+ - utcai művészettel népszerűsítették a programot

„Street art - alkosd meg véleményed – Erasmus30" címmel szerveztek közösségi rajzolást a Nemzeti Emlékhelyen, a Pipó toronynál. Az utcai művészet célja, hogy felhívják a figyelmet az Erasmus + programra. A program az Európai Ifjúsági Hét keretében zajlott, hogy segítsen a fiatalok lehetőségeit megismertetni a nemzetközi tapasztalatszerzésben.

Bővebben...

 

A Királyok Városából a Hűség Városába - elindult a Visszatolás 2017

Gyalog indult el Fehérvárról Sopronba a GEO huszonkét hallgatója vasárnap, a selmeci diákhagyományokat ápoló „Visszatolás 2017” elnevezésű akció keretében. A Fehérvári Burschok Baráti Társasága a tervek szerint április 29-én érkezik meg a Hűség Városába egy obeliszket tolva.

 

 

 

Bővebben...

 

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékeztek Fehérváron

Szerdán délelőtt néma tiszteletadás volt az Óvoda utcai Izraelita temető előtti téren a Holokauszt áldozatainak emlékművénél, majd kora délután a Várkörút-Rákóczi út sarkán a Zsinagóga Emlékműnél volt  néma koszorúzás. 1944-ben ezen a napon kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását Kárpátalján.

Bővebben...

 

A város gazdasági életéről szereznek tapasztalatokat Corvinusos hallgatók

Pénteken délelőtt a Városházán tartottak előadást Székesfehérvár gazdasági életéről annak a 30 hallgatónak, akik a Budapesti Corvinus Egyetem Kisvállalkozás-fejlesztési Központja által szervezett szakmai kiránduláson vesznek részt. A hallgatók a kétnapos program során több fehérvári céghez ellátogatnak tapasztalatszerzés céljából.

 

 

 

Bővebben...

 

Nagyváradi és görög diákokat fogadtak a Városházán

Kedden délután Nagyváradról és a görögországi Litochoro településről érkezett diákokat fogadtak a Városházán. A nagyváradi diákok hagyományosan a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola programjaira érkeztek, a a görög diákok pedig a kőbányai Zrínyi Miklós Gimnázium vendégei múlt péntek óta.

Bővebben...

 

Út és járdafelújítások százmilliós nagyságrendben a 4-es számú válaszókerületben

Olyan sokan jöttek el hétfőn este a Vasvári Pál Gimnáziumban tartott lakossági fórumra, hogy egy osztályterem is kicsinek bizonyult és a tornatermben fértek csak el a résztvevők. Régi kérése a Horvát István lakótelepen élőknek a belső úthálózat rendbetétele és a parkolók számának növelése, amit tartalmaz az idei költségvetés, de a Salétrom utcai sétány felújításának befejezését és a Deák Ferenc utca négyemeletesei közötti burkolatfelújítás költsége is szerepel az idei büdzsében.

Bővebben...

 

Székesfehérvár az ősi város - megjelent a 2017-es gyermekrajz naptár

"Székesfehérvár, az ősi város” címmel nemrég megjelent a gyermekrajzokkal illusztrált 2017-es városi naptár, melyet ünnepélyes keretek között adtak át kedden, a Városházán. Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület kezdeményezésében idén három palotavárosi iskola tizenhat tanulója vett részt, sőt, minden naptároldalhoz egy-egy vers is tartozik Balajthy Ferenc költő jóvoltából.

Bővebben...

 

A második hétvégéjével folytatódott a Vízivárosi Advent programsorozata

Szombaton délután folytatódott a Vízivárosi Advent programsorozat, amely egyedülálló kezdeményezésként, négy testvérkörzet összefogásával valósult meg Székesfehérváron. Délután Vízvárosi Általános Iskola aulájába várták a családokat, ahol a kulturális programok mellett a második adventi gyertyát is meggyújtották.

Bővebben...

 

Szent István Király Bazilikájának utóélete - bemutatták a Középkori Romkert történetéről szóló kötetet

A Csók István Képtárban mutatták be pénteken a Szent István Király Bazilikájának utóélete - a Középkori Romkert 1938-tól napjainkig című tanulmánykötetet. A kiadvány számos új, eddig publikálatlan fényképet és sok új szakmai eredményt közöl, új megközelítésben. A szerzők különböző szakterületeket képviselnek: Gärtner Petra, Bubryák Orsolya, Rácz Piroska, Mentényi Klára, Demeter Zsófia és Biczó Piroska olvasatában kerülhetünk közelebb a Romkert történetéhez.

Bővebben...

 

       

molnar_tamas

 

Molnár Tamás

Székesfehérvár

4. választókerület képviselője