1000 új parkolóhely a következő években a városközpontban

A város olyan komplex megoldást szeretne megvalósítani, amely valamennyi gépjárművel közlekedőt szolgál. A Belváros környékén további parkolóhelyek kialakítása mindenképpen indokolt, hiszen az ezer főre jutó gépjárművek száma 480 Székesfehérváron - ami a legmagasabb az országban és jelentősen meghaladja az EU-s átlagot is. Ennek érdekében a következő három évben összesen 1000 új parkolóhely jön létre Székesfehérváron.

Bővebben...

 

Önfeláldozó hazafiság - Wathay Emléknap Székesfehérváron

Székesfehérvár várának 1601. szeptember 19-én történt ideiglenes felszabadításának évfordulóján a Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület történelmi konferenciát szervezett a Helyőrségi Művelődési Otthonban. Az emléknap a névadó Wathay Ferenc egykori vicekapitány szobrának a megkoszorúzásával zárult a Prohászka Ligetben.

 

 

 

Bővebben...

 

Ülésezett a Reformáció Emlékévének fehérvári bizottsága

Ülésezett az egyetemes reformáció 500. évfordulója és a magyar reformáció öröksége megünneplésének szervezésére alakult székesfehérvári bizottság. Az emlékév városi programjairól a református, az evangélikus és a baptista egyházközség a római katolikus egyházmegye és a városi önkormányzat delegáltjai tanácskoztak Kovács Béla Sándor elnök vezetésével.

Bővebben...

 

Több mint 141 millió forintot nyert a város a Tulipános Óvoda teljes felújítására

A Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda Tulipános Tagóvodája tavaly ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját. Az intézmény épülete 1975-re készült el és mára jócskán megérett a felújításra. Délután a város polgármesterének Facebook oldalán jelent meg egy bejegyzés, miszerint 141 milliós uniós forrás érkezik az intézmény teljes felújításához.

Bővebben...

 

Először rendeztek német nemzetiségi napot Székesfehérváron

Hagyományteremtő szándékkal, első ízben rendezett német nemzetiségi napot a Székesfehérvári Német Nemzetiségi Önkormányzat. A rendezvény célja, hogy felelevenítsék , ápolják és továbbadják a német szokásokat a városban és környékén lakók életében. A Szent Sebestyén-templom előtti téren zajlott a megnyitó, majd zenés-táncos programokkal folytatódott a nap a Felsővárosi Általános Iskolában.

Bővebben...

 

Három év alatt újulnak meg a Palotavárosi Kálvária stációi

Elkezdődik a Palotai úton a kálváriasor felújtása, amivel a tervek szerint három év alatt végez Kocsis Balázs restaurátor. Idén és jövőre öt-öt, 2018-ban pedig négy stáció újulhat meg. A kálváriát utoljára a nyolcvanas évek végén újították fel, amikor betonalapot is kaptak a stációk, a homokkőből 1892-ben készült alkotások viszon megértek megint a teljes felújításra.

Bővebben...

 

Fehérvári diákok adtak elő életképeket a magyar hadtörténelemből Pákozdon

Kilencedik alkalommal szervezték meg a Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhelyen az Életképek a magyar hadtörténelemből elnevezésű programot. A második világháború magyarországi harcainak befejezése emlékére szervezett rendezvényen öt fehérvári iskola diákjai is bemutatót tartottak ifjú nemzetőrként huszárok közreműködésével.

Bővebben...

 

Kékben ragyogott a belváros az Autizmus Világnapján

Fehérvár ismét csatlakozott a „Ragyogjon kékben!” (Light It Up Blue) nemzetközi összefogáshoz és szombaton este ismét kékbe borult a város. Az akció célja volt, hogy felhívják a figyelmet az autizmussal élőkre és családjaikra. Sötétedéskor a Vörösmarty Színház és a Magyar Király is kékben ragyogott, volt kék lufis séta a belvárosban és Képekké vált magány címmel kiállítás nyílt a színházban.

Bővebben...

 

Lakossági fórumon ismertették a Koch László utcai parkolóház terveit

Megtelt a 2/a osztályterme a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában tartott lakossági fórumon, ahol először ismertették a Koch László utcába, a Vörösmarty Színház mögé építendő parkolóház terveit. Belváros közeli parkolóhelyek kialakítása azért is indokolt a városban, mert az ezer főre jutó autók száma Székesfehérváron 480, ami a legmagasabb az országban és jelentősen meghaladja az EU-s átlagot is.

Bővebben...

 

FENNÁLLÁSÁNAK 40. ÉVFORDULÓJÁT ÜNNEPELTE A TULIPÁNOS ÓVODA

Nagyszabású ünnepséggel emlékezett hétfőn a Tulipános Óvoda az intézmény fennállásának 40. évfordulója alkalmából. Székesfehérvár polgármestere megköszönte azoknak az intézményvezetőknek, óvónőknek és dajkáknak a munkáját, akik itt dolgoztak és azoknak, akik most is itt tevékenykednek a gyerekekért.

Bővebben...

 

       

kbs

 

dr. Kovács Béla Sándor

Székesfehérvár
2. választókerület képviselője,

Jogi Ügyrendi és Igazgatási Bizottság elnöke