Újabb 33 parkolóhely készült el a Gőzmalom utcában

Elkészült a Gőzmalom utcában a vízivárosi parkoló bővítések idei utolsó üteme, ezúttal 33 új parkolót adtak át és elkészült 11 parkoló felújítása is. Összesen 155 új parkolóval bővült a vízivárosi parkolóhelyek száma 2015 óta. A teljes beruházás közel 80 millió forintból valósult meg és magában foglalta a parkosítást, padok elhelyezését és mintegy 86 fa kiültetését is.

Bővebben...

 

Elkészültek az új parkolók a Gőzmalom utcában

A Gőzmalom utcában tavaly ősszel elkezdett parkoló-bővítésnek köszönhetően a korábban átadott 57 parkolóhely mellé most újabb 65 készült el. Néhány héten belül további 33 parkolóhelyet is átadnak. Így az 1700 négyzetméteren összesen közel 80 millió forintból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően már 155 új parkolóhely könnyíti a vízivárosiak parkolását.

Bővebben...

 

Új parkolók épültek a Gőzmalom utcában

Mintegy 1700 négyzetméternyi területen, a Gőzmalom utca és a Sarló utca között, a Fűtőerőmű régi telkén 58 parkolóhely épült. Az új parkolók műszaki átadása hétfőn volt. A mostani parkolóhelyek kialakításával együtt több mint 300 felújított illetve újonnan kialakításra került parkolóhely-fejlesztés történt meg a városrészben. A felújításokra és beruházásokra a képviselői keretből és önkormányzati forrásból fordított összeg pedig meghaladja a 250 millió forintot.

Bővebben...

 

Felavatták a Reform Egyház új, Nyitrai úti otthonát

Egyházi célú közösségi házat avatott Székesfehérváron a Nyitrai út 13. szám alatt a Reform Egyház. Az ingatlan Kovács Lászlóné adományának köszönhetően került az egyházhoz 2010-ben, majd négy év alatt, 2012 és 2016 között újították fel Szigeti Gyula építészmérnök tervei alapján. A közösségi házat vasárnap délelőtt istentisztelettel avatták fel.

Bővebben...

 

Kezdődik a parkolóépítés a Sarló és a Gőzmalom utca között

160 új parkolóhellyel bővül Víziváros. A két ütemben kialakításra kerülő parkoló 1700 négyzetméternyi területen mintegy 40 millió forintból valósul meg. Az első ütem munkaterület-átadása csütörtökön volt a Gőzmalom utca és a Sarló utca között, a Fűtőerőmű régi telkén.

Bővebben...

 

Elkészült az új járda a Mikes Kelemen utcában

A Mikes Kelemen utca útburkolatát a Saára Gyula-program keretében újították fel még 2014-ben. Az ott élők azóta többször kérték a körzet önkormányzati képviselőjétől, hogy találjon módot a járda felújítására is. A Vízivárosban folyamatosan zajló fejlesztések keretében erre most nyílt lehetőség: a négymillió forintos beruházáshoz a forrást Dr. Horváth Miklósné képviselői keretéből biztosította.

Bővebben...

 

Élményekkel teli pillanatokat ígér a szombati Vízivárosi Kölyök Juniális

Az előző két esztendő osztatlan sikere után az idei évben is megrendezik Víziváros nyári gyermekprogramját, a Vízivárosi Kölyök Juniálist. Az esemény ezúttal is ingyenes lesz, helyszíne pedig a Budai úti OBI áruház parkolója. Aszombaton tartandó esemény reggel 10.00 órakor nyitja meg kapuit és egészen 17.00 óráig várja az érdeklődőket.

Bővebben...

 

Élményekkel teli pillanatokat ígér a jövő szombati Vízivárosi Kölyök Juniális

Az előző két esztendő osztatlan sikere után az idei évben is megrendezik Víziváros nyári gyermekprogramját, a Vízivárosi Kölyök Juniálist. Az esemény ezúttal is ingyenes lesz, helyszíne pedig a Budai úti OBI áruház parkolója. A jövő szombaton tartandó esemény reggel 10.00 órakor nyitja meg kapuit és egészen 17.00 óráig várja az érdeklődőket.

Bővebben...

 

A káposztás és a tönkölyös-hajdinás pogácsa volt a legfinomabb

Húsznál is több sós aprósüteményt neveztek a Fehérvár Médiacentrum Nagy pogácsasütő versenyére. A diák kategóriában Csonnó Karolina tönkölyös-hajdinás pogácsája, míg a felnőttek között Herczegné Kiss Anna  káposztás pogácsája bizonyult a legjobbnak. A különdíjat a felnőttek között Simon Antalné tarjával töltött pogácsája, míg a diákoknál Rafael Gyula köményes túrós pogácsája kapta.

Bővebben...

 

Csütörtökön kezdődik a járdafelújítás a Mikes Kelemen utcában

A Mikes Kelemen utcában még két éve nyáron újult meg az útburkolat, a következő két hétben pedig az utca teljes hosszában felújítják a járdát és kijavítják a szegélyeket is. A munkaterületet szerdán délelőtt adták át a kivitelezőnek és csütörtökön reggel el is kezdik a felújítást.

Bővebben...

 

       

 

Horváth Miklósné

Viziváros képviselője,

a Gazdasági Szakbizottság elnöke,

frakcióvezető

 

szakterület: gazdasági ügyek

3. választókerület