A Hóvirág csapat győzött a nyugdíjasok történelmi vetélkedő-sorozatán

Pénteken volt a döntője az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület által negyedik alkalommal megrendezett történelmi vetélkedő-sorozat, melyen hat csapat versengett a Hiemer-ház Báltermében. A Könyves Kálmántól II. Béláig tartó időszakról, valamint Székesfehérvár történelméről, történetéről készültek a három fős csapatok. A vetélkedő a Hóvirág csapat győzelmével zárult.

Bővebben...

 

Fehérváron találkoztak a magyarországi borrendek

Borrendi találkozót rendezett a Székesfehérvári Királyi Napok zárónapján a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége. A 35 delegáció részvételével megtartott konferencia témája idén a klímaváltozás szőlészetre gyakorolt hatása volt. Bemutatták a Kaszap István centenáriumára palackozott ZENGŐ Zászlósbort, az agárdi Csóbor Pincészet Agárdi Kékfrankos borát és a VinAgora Nemzetközi Borversenyen aranyérmet szerzett Pákozdi Tamás válogatását. Borlovaggá ütötték Mészárovics Imrét, az „Öreghegy Bora – 2015” cím birtokosát és Kozáry Ferenc Prima-díjas színművészt.

Bővebben...

 

A hősökre emlékeztek az öreghegyi hálaadási keresztnél

A Hősök Napja alkalmából tartottak megemlékezést a II. világháborús emlékmű és hálaadási keresztnél szombaton. A Donát utca és a Zobori út kereszteződésében található II. világháborús emlékművet 1946-ban közadakozásból emelték, 2014-ben pedig felújítás után szentelték újra. Tornyai Gábor atya, az Öreghegyi Egyházközség plébánosa beszédében kiemelte, hogy a háború, amely elvette az emberek életét, az őrületről és a szeretetlenségről szólt.

Bővebben...

 

Európa egyik legnagyobb szakvásárává fejlődött a fehérvári méhésztalálkozó

Európa egyik legnagyobb méhészeti vásárát rendezték meg szombaton Fehérváron, a Videoton Oktatási Központ területén. Az Országos Méhésztalálkozón és Vásáron több mint 100 cég, köztük számos külföldi kiállító vett részt. Az idén első alkalommal színesítette a rendezvényt a mézkirálynők találkozója.

Bővebben...

 

Székesfehérvári delegáció járt olasz testvérvárosunkban, Centoban

Székesfehérvári küldöttség járt olasz testvérvárosunkban, Centoban. A delegáció részt vett a testvérvárosok számára rendezett Barátság és közös tudás napja programon, valamint azon a látványos karneválon is, melyet Rio de Janeiro városával együttműködve szervezett meg az olasz város.

Bővebben...

 

A BRIDZS HÍD SZÉKESFEHÉRVÁR ÉS GYULAFEHÉRVÁR KÖZÖTT

Több éve ápol kiváló kapcsolatot egymással a gyulafehérvári Alba Iulia Bridge Club és a Székesfehérvári Bridge Club. Ezt kiválóan bizonyítja, hogy az elmúlt évek során több alkalommal is meghívták a székesfehérvári csoportot Gyulafehérvárra. A kedves gesztust viszonozva az idei évben városunkba invitálták az Alba Iulia Bridge Clubot, amely a Velencén megrendezett háromnapos versenyen vesz részt. A négyfős delegációt pénteken délelőtt fogadták a Városházán.

Bővebben...

 

Kilencvenedik születésnapján köszöntötték Földváry Józsefet

A 90 éves Földváry Józsefet otthonában köszöntötte Székesfehérvár Önkormányzata és polgármestere nevében Horváth Miklós Csaba. A városrész önkormányzati képviselője ajándékcsomaggal és a miniszterelnök által aláírt emléklappal lepte meg az ünnepeltet. Megfogalmazása szerint a hosszú, kiegyensúlyozott, boldog élet titka a családtól és a környezettől kapott szeretet, kedvesség, békesség.

Bővebben...

 

Őszre elkészülnek a Gorsium projekttel

Helyszíni bejárást tartott Gorsiumban a Székesfehérvár – Tác Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa szerdán délelőtt. A régészeti park területén zajló nagyszabású beruházás, a "Quies Gorsiense - Gorsium a kikapcsolódás antik szigete” című projekt nettó 652 millió forintos Európai Uniós forrásból valósul meg. Ennek költségeihez Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata több mint 123 millió Ft önrésszel járul hozzá.

Bővebben...

 

Öreghegyi fejlesztések - megújuló utcák és járdák a virágos városrészben

Útfelújítás, járda- és új gyalogátkelőhely-építés, buszöböl szélesítés, valamint városrészi központ bővítése is szerepel azok között a fejlesztések között, amelyek az Öreghegyen megvalósulnak az idei évben. Minderről sajtótájékoztató keretében számolt be Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba, a 12. és a 13. számú választókörzet önkormányzati képviselője.

Bővebben...

 

Új fehérvári munkahelyeket teremtett a Gumiflex Kft.

A Gumiflex Plusz szerviz ünnepélyes megnyitására került sor kedden délelőtt a Holland fasor 2. szám alatt, az Auchan áruház parkolójánál. A fehérvári vállalkozás mintegy 70 millió forintos beruházásával 7 új munkahelyet teremtett a városban. A Gumiflex Kft. 1991-ben alakult fehérvári székhellyel, gumiabroncsok kis- és nagykereskedelmi forgalmazása céljából.

Bővebben...

 

       

 

Horváth Miklós Csaba

Székesfehérvár tanácsnoka,

Öreghegy és Kisfalud képviselője

 

szakterület: városfejlesztés, városüzemeltetés, Saára Gyula program

13. választókerület