Lakossági fórum a Malom utca közlekedéséről - a jelenlegi káoszt szüntetnék meg

Lakossági fórumot tartottak hétfőn délután a Felsővárosi Közösségi Házban a Malom utcába tervezett parkolóhelyekkel kapcsolatban. A Malom utcában jelenleg káosz van - már ami a parkolást és a közlekedést illeti - amivel mindenki egyetértett a fórumon. A közterületet rendezni kell, hiszen a jelenlegi állapot egyre tarthatatlanabb.

Bővebben...

 

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékeztek Fehérváron

Szerdán délelőtt néma tiszteletadás volt az Óvoda utcai Izraelita temető előtti téren a Holokauszt áldozatainak emlékművénél, majd kora délután a Várkörút-Rákóczi út sarkán a Zsinagóga Emlékműnél volt  néma koszorúzás. 1944-ben ezen a napon kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását Kárpátalján.

Bővebben...

 

Parkolófejlesztési terveket ismertettek a Malom utcában

Közel 170 új parkolóhely kialakítására tettek javaslatot a szakemberek a Malom utcában, a terveket csütörtökön utcafórumon ismertették az ottélőkkel. A terület legnagyobb problémája, hogy a Belvárosban dolgozók autói egész nap itt parkolnak, ez növeli az utca forgalmát és nehezíti a házakból való kihajtást. A fórumon elhangzott, hogy a tervezett parkolófejlesztés mellett kerékpárutat is kialakítanának az utcában és mintegy 50-70 új fa ültetése történne meg.

Bővebben...

 

FELSŐVÁROSI HÁLAADÁS SZENT SEBESTYÉN NAPJÁN

Fehérvár hagyományos fogadalmi miséjét tartották pénteken délelőtt a Szent Sebestyén templomban. Az idei szentmisén Spányi Antal püspök a templomépítő elődök példájára az Istenben bízó, az ígéretét megtartó emberről beszélt, akinek életét megáldja az Úr.  A püspök a szentmise végén imádkozott a városért, a templomban elhelyezett Szent Sebestyén ereklye előtt. A búcsú programjai a Felsővárosi Közösségi Házban folytatódtak.

Bővebben...

 

Az öröm jegyében zajlott a Vízivárosi Advent harmadik hétvégéje

Szombaton délután folytatódott a Vízivárosi Advent programsorozata, amely egyedülálló kezdeményezésként, négy testvérkörzet összefogásával valósult meg Székesfehérváron. Délután a Vízvárosi Általános Iskola aulájába várták a családokat, ahol a harmadik adventi gyertyát is meggyújtották, a gyerekek pedig megnézhették A Hóember ajándéka című bábelőadást.

 

 

Bővebben...

 

Több százan ünnepelték a Katalinokat a Belvárosban és Felsővárosban

Több százan vették körül Kati néni szobrát szerdán délután a Liszt Ferenc utcában, ahol az évtizedes hagyományokat követve virággal köszöntötték a névnapjukat ünneplő Katalinokat. Az rendezvényen az Alba Regia Táncegyüttes Senior csoportja és a Tilinkó zenekar adott műsort, a harapnivalóról pedig ezúttal is a Hagyományos Piacokért Egyesület és a Fehérvári Polgárok Egyesülete gondoskodott. A Katalin-nap a Felsővárosi Közösségi Házban folytatódott.

Bővebben...

 

Felsővárosi fejlesztések - megszépül a Szent Sebestyén tér is

Tovább szépül a Szent Sebestyén templom előtt tér, ahol a park végéig tartó térköves sétány és a századelő stílusát idéző közvilágítás készül. Folytatódik a templom rekonstrukciója is, továbbá megújul a Felsővárosi Közösségi Ház vizesblokkja. Az óvoda udvara az elmúlt hétvégén szépült meg a szülők közreműködésével. A Felsővárost érintő fontos köztéri és intézményi fejlesztésekről Földi Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője tájékoztatott.

Bővebben...

 

Elkészült az Attila utca teljes felújítása a Felsővárosban

Július elején kezdődött az út- és járdafelújítás, mára pedig a műszaki átadás is megtörtént az Attila utcában. A Saára Gyula-program keretében a Berényi út - Koppány utca közötti szakaszon, mintegy 65 millió forintból 5 és fél méter szélességben új aszfaltburkolat és szegély épül továbbá mindkét oldalon megújul a járda is.

Bővebben...

 

Székesfehérvár szobrai - megjelent Magony Imre könyvének harmadik, bővített kiadása

Harmadik alkalommal jelent meg Magony Imre közterületi alkotásokat bemutató kötete, a Székesfehérvár szobrai, amely a város szobrainak, épületszobrainak, emlékműveinek és emléktábláinak képes jegyzékét tartalmazza. A teljesség igényével elkészített katalógusban, amely mintegy másfél száz tétellel bővült ki, színes fotók, térképmellékletek, GPS-koordináták teszik korszerűvé a tájékozódást, a városkép megismerését.

Bővebben...

 

Folklórprogrammal zárult a XIV. Alba Regia Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivál

Újra énekszótól voltak hangosak a Királyi Város utcái és terei az Alba Regia Nemzetközi Gyermekkórus Fesztiválon. A négynapos programban szerepeltek fesztiválhangversenyek, templomi koncertek, szerenád és táncház egyaránt. A kórusfesztivál vasárnap folklórprogrammal és a „Szállj elő zöld ág” városi alsó tagozatos néptánctalálkozóval zárult.

Bővebben...

 

       

 

Földi Zoltán

Felsőváros képviselője,

a Humán Közszolgálati Szakbizottság elnöke

 

szakterület: oktatás

10. választókerület