Az informatikai fejlődést segíti a Modern Vállalkozások Program

Mintegy 3000 hazai mikro-, kis- és középvállalkozást célzó infokommunikációs szemléletformáló és kompetenciafejlesztő program indult az elmúlt év májusában. Az ingyenes programban területi tanácsadók segítik a kkv-kat, hogy a résztvevő cégek ugrásszerűen fejlődhessenek a programban való részvétellel. A Modern Vállalkozások Programja tavaszi regionális rendezvényének Székesfehérvár adott otthont.

Bővebben...

 

Polgármesteri Elismerő Emlékérmet vehetett át Tóth István és Sárvári László

A fehérvári jégkorongban 2017 tavaszán egy negyvenéves korszak zárult le, hiszen a jövőben a Fehérvár AV19 SC önálló klubként működik tovább. Az elmúlt négy évtized fehérvári hoki sikereiben nagy szerepet játszott Tóth István és Sárvári László is, akiknek Polgármesteri Elismerő Emlékérem átadásával ismerték el a fehérvári és a magyar jégkorongsport fejlődéséért végzett tevékenységet.

Bővebben...

 

Négyszáz méter kolbász tekeredett a Jancsárkertben

Szombaton negyedik alkalommal került sor a Fehérvári Kolbásztöltő Fesztiválra a Jancsákertben. A résztvevő csapatok több mint 400 kg húst töltöttek be és ebből mintegy négyszáz méter kolbász tekeredett. A Jancsárkertben a gasztroutca disznótoros ételek gazdag választékával várta a vendégeket.

Bővebben...

 

Helyit eszem, helyinél veszem - termelői mustra és vásár a Jancsárkertben

A helyi egészséges élelmiszerek fogyasztását népszerűsítette a II. Fejér Megyei Helyi Termék Mustra és Vásár. A Jancsárkertben, a hagyományos élelmiszerek mellett kiváló minőségű bio-, glutén és laktózmentes termékek is megtalálhatóak voltak a mostani szombaton is, ráadásul az idényzöldségek- és gyümölcsök rendkívül széles tárházából válogathattunk.

Bővebben...

 

Kamatmentes fejlesztési hitelekről döntött a Városkörnyéki Koordinációs Bizottság

A Városházán tartotta soros ülését pénteken a Városkörnyéki Koordinációs Bizottság. A szervezet kamatmentes hitelek iránti kérelmekről tárgyalt. A döntések értelmében útjavítás, járdaépítés, önkormányzati tulajdonú épületek felújítása és munkagépvásárlás valósulhat meg a kérelmeket benyújtó településeken.

Bővebben...

 

Új globális szolgáltató központ az Alcoa-nál - száz új munkahelyet teremtenek

Ünnepélyes keretek között adák át kedden az Alcoa új székesfehévári globális szolgáltató központjának iroda épületét. A beruházás 350 millió forintos költséggel készült el és mintegy száz új munkahely jön létre. Az Alcoa jelenleg 2200 főt foglalkoztat magyarországi vállalatainál.

Bővebben...

 

Elkészült az új 48 méteres kémény a SZÉPHŐ Királysori telephelyén

Jövő héten kezdődik a próbaüzeme annak az új, 48 méter magas kéménynek, amelyet mintegy 75 millió forintból alakította ki a SZÉPHŐ Zrt. Királysori telephelyén. Az acéllemezkémény átköltöztethető, így illeszkedik azokhoz a tervekhez is, amelyek a Bakony utcát jelölik meg a hőtermelés új központjának. A régi, 105 méteres kémény csak nagy hidegben füstöl majd.

Bővebben...

 

Milyen fejlesztések várhatók a belvárosban? - beszélgetés Égi Tamással

Égi Tamás alpolgármestert, az 1. sz. körzet önkormányzati képviselőjét kérdeztük Székesfehérvár idei költségvetéséről valamint a belvárosban várható beruházásokról. Szóba került egy új kulturális negyed megvalósítása és az Arany János utca felújítása is.

Bővebben...

 

Kész tervek az EU-s pályázatokhoz - hatalmas csapadékcsatorna épül Fehérváron

Tavaly több mint 420 millió forintot költött Székesfehérvár a vízközművek felújítási munkálataira, idén pedig az egymilliárd forintot is meghaladja a csapadékvíz elvezetési problémák megoldására tervezett fejlesztési forrás. A város ma két nagy csapadékvíz elvezető csatorna megépítésére nyújt be pályázatot, ami a vezér utcák és a felsőváros csapadékvíz problémáin segít, továbbá tehermentesíti azt, a belvároson át húzódó régi csatornát is, mely nagy esők esetén az Olaj utca, Széna tér környékén okoz problémát.

Bővebben...

 

Fókuszban a költségvetés a Fehérvári Szenátus ülésén

A Városházán tartotta soros ülését kedden délután a Fehérvári Szenátus. A nyolctagú tanácsadó testület Székesfehérvár 2016. évi költségvetésének tervezetét ismerhette meg, amelyben minden eddiginél magasabb, 48,6 milliárd forint kiadási főösszeg szerepel. A büdzsé tervezetét soros ülésén ismerhette meg a Fehérvári Szenátus.

Bővebben...

 

       

 

Égi Tamás

Székesfehérvár alpolgármestere, Városközpont, Belváros képviselője

 

szakterület: költségvetés, gazdasági ügyek

1. választókerület