Lakossági fórum Börgöndön - idén tervezik, jövőre építik a börgöndi közösségi házat

Hétfőn este lakossági fórumot tartottak Börgöndön, ahol a város polgármestere és a településrész önkormányzati képviselője közösen jelentették be, hogy önkormányzati területen épülhet meg az új börgöndi közösségi ház. Szó volt arról is, hogy a következő két hétben az összes 2017-re vonatkozó 30db zöldhulladékos matricát kiküldi a Depónia a városban. A díjmentesen felhasználható matricán és a negyedéves számlán kívül lesz egy vegyes hulladékos kukára való matrica is a levélben, melyet a fel kell ragasztania mindenkinek a vegyes hulladékos gyűjtőedényekre.

Bővebben...

 

Adománygyűjtés és missziós utazás a kárpátaljai magyarokért

A Csillagösvény Utazási Iroda minden évben szervez jótékonysági akciót a határon túl élő magyarok megsegítésére. Az adományokat idén december 17-én, egy külön erre az alkalomra szervezett, egynapos missziós út keretében juttatják el Kárpátaljára, Eszenyre, ahol igen nagy szükség van a támogatásra.

Bővebben...

 

A szociális ágazatban dolgozókat köszöntötték Székesfehérváron

A társadalom megbecsülésének ünnepe a Szociális Munka Napja, melyet november 12-én tartanak. Székesfehérvár Önkormányzata hagyományosan minden évben köszönti az ágazat helyi vezetőit, dolgozóit, és átadta a Pro Caritate Albae Regiae díjat. Az idei ünnepséget a Hiemer-házban tartották, ahol a város elismerését Magyar László, a Szent Kristóf Ház vezetője kapta.

Bővebben...

 

25 éves az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület

Fennállásának negyedszázados évfordulóját ünnepli az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület, amely jelenleg 21 klub irányítását látja ela városban. A jubileum alkalmából november 5-én szombaton nagyszabású ünnepséget szerveznek a Városháza dísztermében, ahol Csetényi Attiláné, az ARNYE elnöke emlékezik vissza az elmúlt évekre és a Vörösmarty Színház művészei adnak műsort.

Bővebben...

 

II. Egészségnap a KÖFÉM-en - sokan vettek részt az ingyenes szűréseken

Szombaton másodszor tartottak egészségnapot a KÖFÉM Művelődési Házban. Az érdeklődőket ingyenes állapotfelméréssel és a legkülönfélébb szűrővizsgálatokkal várták, melyeket a Szent György Kórház és a Humán Szolgáltató Intézet orvosai, munkatársai végeztek. Az eseményen résztvevők ezen kívül változatos mozgásformákat is kipróbálhattak.

Bővebben...

 

A felújított keresztet és az új focipályát is megszentelték vasárnap délután Börgöndön

Szabadtéri mise keretében avatták fel és szentelték meg Börgöndpusztán, a Szent Antal kápolna melletti felújított keresztet vasárnap délután, ahol a kápolna mellett épített műfüves focipályát is átadták. A focipályát, melyet a börgöndiek közösen építettek már használják néhány hete, de vasárnap a mise után kért áldást rá Tornyai Gábor plébános.

Bővebben...

 

Lakossági fórum a Köfémen - pelyhedző nyárfákról, padokról és útfejlesztésekről kérdeztek a lakók

Lakossági fórumot tartott dr. Dienesné Fluck Györgyi, a 14. számú választókörzet önkormányzati képviselője a Köfém Művelődési házban, ahol beszámolt az idei év első felében megvalósult fejlesztésekről és számos kérdésre is választ kaphattak a résztvevők. A lakók többek között a padok kialakításáról, a pelyhedző nyárfák kivágásáról, az autós közlekedés nehézségeiről és a tömegközlekedéssel kapcsolatban is tettek fel kérdéseket.

Bővebben...

 

Új parkolóhelyek a kórház környékén - áthelyezték és felújították a játszóteret is a Madách utcában

A kórház környéki parkolók zsúfoltságán enyhít a Madách utcában kialakított parkoló, melynek csütörtökön reggel volt a műszaki átadása. Két éve sikerült megnyitni a korábbi orvosi parkolót, idén pedig parkolóhelyeket alakítottak ki a rendelőintézet melletti területen, a Madách utcai park szélén, ami javít a kórház környéki parkolási gondokon.

Bővebben...

 

Megújul a Zrínyi utca - helyszíni egyeztetést tartottak a körzetben élőkkel

A 14. számú egy változatos arculatot mutató körzet, többféle típusú településrészek tartoznak hozzá. Található kertvárosi, valamint panelépületekkel teli övezet és ipari zóna is. A nyár folyamán elkezdődhet a Zrínyi utca felújítása, melynek köszönhetően az érintett útszakaszokon kopóréteg-felújítást hajtanak végre, emellett a sebességcsillapítás problémáját is megoldanák.

Bővebben...

 

Csodás képzőművészeti munkák, kiemelkedő színpadi produkciók a VAGYOK 2016-on

Mintegy negyven kiállító művét csodálhatták meg szombaton az érdeklődők a „VAGYOK 2016” elnevezésű rendezvényen. A Székesfehérvári Első Lions Club által szervezett Vakok és Gyengénlátók Országos Kulturális és Művészeti Találkozóján a képzőművészeti tárlat mellett egésznapos, színvonalas programokkal is várták az érdeklődőket a Köfém Művelődési Házban.

Bővebben...

 

       

 

Dienesné Fluck Györgyi

Székesfehérvár tanácsnoka,

Ráchegy, a KÖFÉM lakótelep, a Búr-telep és Börgönd képviselője


 

szakterülete: szociális ügyek, nyugdíjasok helyzete

14. választókerület