Vezér utcák majálisa a Hétvezér Általános Iskolában

Szerencsére nem esett az eső a Vezér utcák majálisa alatt pénteken délután, de a megnyitó után a legtöbb programot bent rendezték az iskolában. A vásári hangulat mellett kézműveskedésből, szabadidős programokból nem volt hiány és még színpadi produkcióval is készültek a gyerekek Hétvezérben. A majális bevételét az udvar szépítésére fordítja az iskola.

Bővebben...

 

Francia diákok látogatása a Városházán

A Ciszterci Szent István Gimnázium és a francia Collège de la Madeleine között fennálló diákcsereprogram keretében kilenc francia diák és két kísérőtanár egyhetes tanulmányi úton vesz részt Székesfehérváron. Az Angersből érkező tizenegy fős delegáció a város nevezetességei mellett a Ciszterci Szent István Gimnáziumban folyó francia oktatásba is bepillantást nyerhet. A francia csoportot hétfőn délben köszöntötték a Városházán.

Bővebben...

 

HISZEK Benned Sport Program - közel négy és félmilliós támogatás Fehérvárnak

Az év minden időszakában változatos sportolási lehetőségeket kínál Székesfehérvár a mozogni vágyóknak – a széles kínálatból kiemelkedik a Nyitott Tornatermek programsorozat, amely a hét minden napján tartalmas időtöltést biztosít. Az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága 4,426 millió forintos támogatásban részesítette Székesfehérvárt a „HISZEK Benned” Sport Program keretében.

Bővebben...

 

Tavaszváró asztalitenisz verseny a Hétvezér Általános Iskolában

Vasárnap reggel újabb Fejér Megyei Amatőr Asztalitenisz Versenyre várták a sportolni vágyókat a Hétvezér Általános Iskolában. A Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség által szervezett esemény fő célja a sportág népszerűsítése, továbbá a versenyzési lehetőség biztosítása volt. A programon bárki részt vehetett, aki az asztalitenisz sportágban nem igazolt játékos.

Bővebben...

 

Karácsonyi adományt kaptak a családok átmeneti otthonában élők

Karácsonyi adományokat kaptak a Családok Átmeneti Otthonában élő anyák és gyermekek. A Palotai úti otthonban jelenleg tizenegy nehéz sorsú gyermek él édesanyjával, vannak köztük csecsemők és serdülő korúak is. Az adományokat - tartós élelmiszereket, játékokat és ruhaneműket - fehérvári vállalkozóknak és magánszemélyeknek köszönhetően vehették át a családok.

Bővebben...

 

Megszépült a Lehel utcai kereszt a hétvégi búcsúra

A Krisztus Király Napokra készülve ismét megszépítették a Budai út – Kisteleki utca – Lehel utca kereszteződésében található katolikus keresztet és annak környékét. A programon részt vett Deák Lajosné, a körzet önkormányzati képviselője, akinek az Egyházközség önkéntesei, valamint a Gaja Környezetvédő Egyesület tagjai segítettek a terület rendbetételében.

Bővebben...

 

Felavatták a Reform Egyház új, Nyitrai úti otthonát

Egyházi célú közösségi házat avatott Székesfehérváron a Nyitrai út 13. szám alatt a Reform Egyház. Az ingatlan Kovács Lászlóné adományának köszönhetően került az egyházhoz 2010-ben, majd négy év alatt, 2012 és 2016 között újították fel Szigeti Gyula építészmérnök tervei alapján. A közösségi házat vasárnap délelőtt istentisztelettel avatták fel.

Bővebben...

 

Hat általános iskola fiataljai mérték össze tudásukat az Aszalvölgyi Focikupán

A Lehel utca mögötti sportpályára várták a gyerekeket, valamint az őket kísérő családtagokat szombaton délelőtt. Hat székesfehérvári általános iskola 5. osztályos válogatottjai kaptak meghívót az idei Aszalvölgyi Focikupára. A sportos családi rendezvény a kísérőknek, szülőknek, barátoknak is változatos programot kínált.

Bővebben...

 

Negyven éves fennállását ünnepelte a Zsolt utcai könyvtár

Nagyszabású ünnepséget rendeztek hétfőn délután Székesfehérváron, a Vörösmarty Mihály Könyvtár Zsolt utcai Tagkönyvtárának 40 éves fennállása alkalmából. Az intézményben énekes-verses műsort adtak a Hétvezér Általános Iskola tanulói, beszédek hangzottak el, köszöntötték a könyvtár két törzsolvasóját, majd emléklappal ajándékozták meg a könyvtár egykori dolgozóit.

 

 

Bővebben...

 

A 72 évvel ezelőtt elesett fehérvári honvédekre emlékeztek a Gyergyó emlékparkban

A Magyar Királyi Szent István 3. Honvéd Gyalogezred Tábori Pótezredének 72 évvel ezelőtt elesett katonáira emlékeztek szeptember 7-én a Gyergyó Emlékparkban. A fehérvári honvédekről 1990-ig nem volt szabad megemlékezni, de mindig voltak bátor gyergyói emberek, akik gondoskodtak arról, hogy halottak napján gyertya égjen a hős katonák nyughelyén.

 

 

Bővebben...

 

       

 

Deák Lajosné

11. választókerület képviselője