Japán gyermekrajzok tárlatát nyitották meg a Munkácsy Általános Iskolában

Iskolafejlesztési projektet adtak át és mutattak be kedden a Munkácsy Mihály Általános Iskolában, amely a Denso Gyártó Magyarország Kft. támogatásával valósult meg. Japán gyermekrajzok érkeztek az iskolába, ezt a tárlatot nyitották meg a kiállítótérben a japán nagykövetség, az önkormányzat, a tankerület, valamint a vállalat képviselőinek a részvételével.

Bővebben...

 

Közös énekléssel kezdődött el a Fehérvári Ének Kórustalálkozó

A Városháza dísztermében kezdődött el a Fehérvári Ének Nemzetközi Ifjúsági Kórustalálkozó három napos rendezvénye. Többek között a Csehországból, Hollandiából, valamint Felvidékről és Székelyföldről is érkeztek kórusok a találkozóra, amelyen valamennyi énekkar egy-egy Kodály mű éneklésével tiszteleg a Mester emléke előtt.

Bővebben...

 

A tízezredik látogatót köszöntötték A DÖNTÉS kiállításon

A tízezredik látogatót köszöntötték pénteken délután A DÖNTÉS című kiállításon. Ezzel újabb jelentős állomásához érkezett a Magyar Kultúra Napján a Csók István Képtárban megnyílt tárlat. Klujber Gabriellát, a Tóvárosi Általános Iskola hetedik osztályos tanulóját Brájer Éva alpolgármester és Kulcsár Mihály, a Szent István Király Múzeum igazgatója köszöntötte.

 

 

Bővebben...

 

A munkáltatók és munkavállalók képviselői üléseztek a Városházán

20170328-szakÜlésezett kedden a Székesfehérvári Érdekegyeztető Fórum Brájer Éva alpolgármester vezetésével. A munkáltatók és munkavállalók tájékoztatást kaptak többek között a köznevelési intézmények működtetői feladatainak átadásáról, a város közösségi közlekedésének átalakításáról, a helyi buszmenetrend változásairól, valamint a 2017. évi költségvetésről és a bérek alakulásáról. Az ülésen részt vett Égi Tamás alpolgármester is.

Bővebben...

 

Polgármesteri Elismerő Emlékérmet vehetett át Tóth István és Sárvári László

A fehérvári jégkorongban 2017 tavaszán egy negyvenéves korszak zárult le, hiszen a jövőben a Fehérvár AV19 SC önálló klubként működik tovább. Az elmúlt négy évtized fehérvári hoki sikereiben nagy szerepet játszott Tóth István és Sárvári László is, akiknek Polgármesteri Elismerő Emlékérem átadásával ismerték el a fehérvári és a magyar jégkorongsport fejlődéséért végzett tevékenységet.

Bővebben...

 

Örvendjen az egész világ! - megnyílt a Kodály emlékév székesfehérvári programsorozata

Emlékkiállítással és ünnepi koncerttel vette kezdetét a fehérvári Kodály-emlékév. A Vörösmarty Színház galériáján a 135 évvel ezelőtt született nagy magyar zeneszerző városunkhoz való kötődésének dokumentumaiból nyílt tárlat, míg a színpadon műveiből összeállított hangversennyel emlékeztek rá. Az esten közreműködött valamennyi székesfehérvári kórus, valamint az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a Tilinkó Együttes.

Bővebben...

 

Fehérvár az Utazás Kiállításon - inspirációk és virtuális tartalmak a vendégeknek

Az idén is képviselteti magát Székesfehérvár az év legfontosabb turisztikai seregszemléjén, az Utazás Kiállításon. A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban március 2-a és március 5-e között rendezik meg az eseményt, amelyen Székesfehérvár idén is látványos standon mutatja be turisztikai kínálatát az Y generációt megszólító, virtuális valóság tartalmakkal. A 2016-os évet várakozáson felül, a vendégéjszakák számának mintegy 11%-os növekedésével zárta Székesfehérvár.

Bővebben...

 

Ingyenes egészségnap lesz szombaton a Maroshegyen

Általános állapotfelméréssel és a legkülönfélébb szűrésekkel várják az érdeklődőket február 25-én szombaton reggel nyolc órától a Maroshegyi Egészségnapon. Az ingyenes vizsgálatokra a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban kerül sor, előzetes bejelentkezés nem szükséges. Lesz többek között kardiológiai vizsgálat, bőrgyógyászati szűrés, dietetikai tanácsadás, csontsűrűség mérés és boka-kar index meghatározás is.

Bővebben...

 

A Magyar Ápolók Napját ünnepelték a Hiemer Házban

2014 óta ünnepeljük február 19-én, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóján a Magyar Ápolók Napját. Az idei alkalom különlegessége, hogy születésének 200. évfordulója apropóján 2017 egyben Kossuth Zsuzsanna emlékév is. A Magyar Ápolási Egyesület Fejér Megyei Szervezetének elismerő díszoklevelét idén dr. Juhászné Bordács Veronika, dr. Andavölgyiné Tóth Márta és Molnárné Bali Mónika vehették át a Hiemer- házban.

Bővebben...

 

Karácsonyi ünnepség a Szent György Kórház gyermekosztályán

Az ápolást igénylő kisgyermekek és szüleik számára szerveztek karácsonyi ünnepséget csütörtökön délelőtt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermekosztályán. A több évtizedes hagyományokra visszatekintő eseményen ismét a Mits család, Péter, Gergő és Marci varázsolt csodálatos hangulatot dalaikkal.

Bővebben...

 

       

 

Brájer Éva

Székesfehérvár alpolgármestere,

Maroshegy képviselője

 

szakterülete: humán közszolgáltatások, kultúra, turizmus

6. választókerület